четвер, 14 січня 2010 р.

Чому за Ющенка

Усього декілька днів тому я вирішив йти на вибори 2010 і голосувати за Віктора Ющенка.

Чому за Ющенка? Виявилося дуже просто визначитися. Давайте подивимося на 4 групи з 18 кандидатів:

ЗАХІД
Гриценко
Костенко
Яценюк
Ющенко

КГБ
Литвин
Мороз
Симоненко
Тимошенко
Тігіпко
Янукович

КЛОУНИ
Богословська
Бродський
Пабат
Противсіх
Рябоконь
Супрун

ФАШИСТИ
Ратушняк
Тягнибок

Відразу відкидаємо небезпечні групи КГБ, КЛОУНИ і ФАШИСТИ. Розглядаємо кандидатів з блоку ЗАХІД. Серед них дійсно маємо цікавих конкурентів Ющенка:

- Анатолій Гриценко, чоловік головного редактора однієї з поважної газети "Дзеркало тижня", абітурієнт військових закладів США, колишній успішний міністр оборони України, брат Гриценка займає високий пост у ФСБ Росії;

- Юрій Костенко, партійний функціонер СССР, колишній міністр екології, один з активних учасників поділу РУХу Чорновола, декларує "купуй українське", "за єдину помісну церкву", малоактивний у медіа, складається враження, що постійно займає позицію очікування;

- Арсеній Яценюк, компромісний "товар" президента Ющенка у дискусіях з партією Регіонів: працівник секретаріату, міністр закордонних справ, голова Верховної Ради. Хвалько. Вихованець соціаліста Сушка. Популіст.

Так, дійсно, ці три кандидати час від часу згадують НАТО і ЄС. Останнім часом НАТО досить боязко, заграючи з Росією і сходом України. Так, дійсно, і Гриценко, і Костенко, і Яценюк можуть бути цікавими проукраїнськими президентами.

Але, шанси цієї трійці дуже малі: коштів на потужну медіа-кампанію вони не мали, відповідно програвали у інформаційному просторі гігантам (Ющенко, Тимошенко, Янукович). Тому віддавши свій голос за Гриценка, Костенка або Яценюка, ми забираємо бали у найбільш прохідного і розкрученого прозахідного кандидата - Ющенка.

Нехай він багато декларує: про права людини, демократію, справедливість, вільну пресу, національну пам‘ять, робочі місця, боротьбу з корупцією. Але головне, прозахідний розвиток держави: НАТО, ЄС, ШЕНГЕН.

Але нехай декларує. Це цінності, до яких наше суспільство має звикати, до яких має прагнути, які має вивчати.

Отже, за стратегічну форму вибору президента у 2010 році. За Ющенка. Він найбільш небезпечний суперник для команд КГБ, котрі діють в Україні. Він найбільш серйозно присутній у медіа просторі. У нього найбільше шансів, серед усіх прозахідних політиків.

17 січня я йду на дільницю голосувати за Віктора Ющенка.


Окрім того, сьогодні, о 19:00 за київським часом відбудеться прямий інтернет-ефір на цю тему.

Приєднуйтесь до нас о 19:00 за адресою http://77.123.68.105:8000/listen.m3u

Лінк працюватиме лише від 19:00 до 21:00 (орієнтовний час закінчення ефіру).

Відповідно, мусите мати будь-який сучасний плеєр, наприклад: iTune, Winamp, VLC.

Запитання і коментарі можна ставити за адресою boris.chykulay@gmail.com а також у програмах SKYPE: на ім‘я "ok1wua", ICQ: на номер 17235800

Увага: для безпосередньої участі в ефірі телефонуйте на скайп ok1wua, ми вам передзвонимо і підключимо до прямого ефіру.

Запис поширюватиметься у соціальних сітках і на файлообмінниках.


З повагою,

Борис Чикулай

засновник і голова громадської організації "Форум українців Чеської республіки"
www.ukraine.cz

1 коментар:

  1. Художники, на чолі з Журавлем, відпали з "приватних причин"... Отже, ефір відкрито для кожного з вас. Від 19:00 на згаданій інтернет-адресі. Підключайтеся скайпом на ok1wua.

    ВідповістиВидалити